KUNSTHAL NORD

INTERMOLECULAR SPACES

NOOR ABU ARAFEH, SHADI ALZAQZOUQ OG MALENE NORS TARDRUP

10. JUNI - 24. JULI 2016

Flygtningestrømme, terror, undertrykkelse, fattigdom og grænsehegn er aktuelt blevet virkelighed i hele Europa, og er ikke længere blot fænomener for mennesker fra lande i konflikter.

I de senere år har politikere herhjemme flittigt diskuteret om kunstnere bør deltage i samfundsdebatten eller nøjes med at underholde og udsmykke byrum og hjemlige vægge. Ingen skal være i tvivl om, at udstillingen INTERMOLECULAR SPACES tre kunstnere Noor Abu Arafeh, Shadi Alzaqzouq og Malene Nors Tardrup er stærkt engageret i de samfund og virkeligheder, de lever i.

Publishing House: Re-write History er en del af INTERMOLECULAR SPACES, der også består af en række nye og stedspecifikke værker af Shadi Alzaqzouq. Værkerne er samfundskritiske, men også humoristiske og udfordrer, ihvertfald ifølge kunstneren, den ofte udbredte islamofobi. Familien bor i Gaza, men Shadi Alzaqzouq er selv flyttet til Paris, hvor han nu bor og arbejder.

Intermolecular Spaces er et tæt samarbejde mellem den palæstinensiske kurator Alia Rayyan fra Jerusalem og Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD. Projektet er tænkt dialog- og netværksskabende, hvor både kunstnere, kuratorer og kunstinstitutioner får mulighed for at etablere samarbejdsrelationer, der måske kan række ud i fremtiden og i verden.

For mere udstillings dokumentation se venligst Kunsthal NORD

**

IMAGES 16: Over 100 kunstnere præsenterer under Images 16 nutidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten med fokus på globale udfordringer og forholdet mellem kunstneren og samfundet i 16 danske byer. Images 16 er skabt i samarbejde mellem 21 danske kulturinstitutioner, Holbæk Kommune, 16 internationale kuratorer og Center for Kultur og Udvikling (CKU). Læs mere om Images 16 på www.cku.dk.

***
P1 //
En dansk og to palæstinensiske kunstnere viser værker om at være i transit

10. Juni 2016, kl. 06:43

I en tid hvor flygtninge og migranter er blevet ord, vi forholder os til hver dag, er det naturligt at beskæftige sig med hvad der sker med os som mennesker, når vi bevæger os nye og ukendte steder hen. Det gør de på en nyåbnet kunstudstilling i Aalborg. Medvirkende: Malene Nors Tardrup, kunstner; Shadi Alzaqzouq, kunstner; Noor Abu Arafeh, kunstner; Henrik Broch-Lips, kurator. Af: Lise Thorsøe.

P1 // En dansk og to palæstinensiske kunstnere viser værker om at være i transit